Serowe racuchy

 Serowe racuchypinit fg en rect gray 20 Serowe racuchy

Do przygotowania racuchów potrzebne będą:

1,5 szklanki mąki pszennej (można użyć razowej)

3 jaja

2 waniliowe serki homogenizowane

1 łyżeczka proszku do pieczenia

smalec lub oliwa do smażenia

cukier puder do posypania

lub

mały słoiczek żurawiny – jako dodatek do gotowych racuchów

DSCF2450 Serowe racuchy

Serowe racuchy

 

Serek homogenizowany wyjmujemy z lodówki, tak by się ocieplił, do przepisu nie może być zimny.

Mąkę przesiewamy razem z łyżeczką proszku do pieczenia, wbijamy umyte wcześniej 3 jajka, dodajemy także 2 opakowania  serka homogenizowanego (w temp. pokojowej). Wszystko dokładnie mieszamy.

Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy tłuszcz.  Na gorący tłuszcz wykładamy łyżką ciasto i smażymy racuchy kilka minut z jednej i drugiej strony. Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem lub tak jak lubię najbardziej z łyżką żurawiny.

DSCF2461 Serowe racuchy

Racuchy serowe

DSCF2461 Serowe racuchy

Racuchy serowe

2 Thoughts on “Serowe racuchy

  1. Beata on 12 lutego, 2013 at 20:29 napisal:

    Racuszki przepyszne. Już nie ma po nich śladu…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nawigacja

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress