Wszystkie przepisy wcukinia

Roladki z pstrąga z cukinią i pleśniowym serem

Przez: | 4 komentarze | W: Styczeń 27, 2016 | Kategoria: Dania rybne

ROLADKI Z PSTRĄGA – składniki: 2 filety z pstrąga, każdy około 200 g 1 średnia cukinia kilka liści selera naciowego 70 g sera pleśniowego np. lazur sok wyciśnięty z 1 cytryny pieprz cytrynowy pieprz czosnkowy Podane proporcje wystarczą do przygotowania 4 roladek z pstrąga ROLADKI Z PSTRĄGA – Przygotowanie: Filety... wiecej

Czytaj dalej

Pełnoziarniste pierogi z mięsem i cukinią

Średnia ocena: (5 / 5)

Pełnoziarniste pierogi z mięsem i z cukinią Pierogi to wręcz „kultowe” danie do tego stopnia ...

Czytaj dalej

Jajko w koszulce na grzance

Przez: | 1 Komentarz | W: Czerwiec 20, 2014 | Kategoria: Śniadania

Jajko w koszulce na grzance Jajko w koszulce zwane również jajkiem  poszetowym ( w języku francuskim pocher znaczy gotować powoli) to dobra propozycja na  lekkie śniadanie. Jeśli takie jajko podamy na ciemnym pieczywie i np. z pomidorem lub innym warzywem będzie to nie tylko lekkie ale również  pełnowartościowe śniadanie. Jajko w koszulce na grzance – składniki... wiecej

Czytaj dalej

Śledź z suszonymi pomidorami, kiszonym ogórkiem i cukinią

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 17, 2013 | Kategoria: Dania rybne, Menu Wigilijne

Śledź z suszonymi pomidorami

ŚLEDŹ Z SUSZONYMI POMIDORAMI – Składniki 350-400 g filetów śledziowych, nie solonych 1/3 średniej cukinii (około 50 g) 1 małe jabłko (około 50 g) 80 g suszonych pomidorów 1 średni ogórek kiszony 1 mała czerwona cebula pieprz świeżo zmielony, ewentualnie odrobina soli Podane składniki wystarczą do przygotowania przystawki dla około... wiecej

Czytaj dalej

Jesienna zupa warzywno – pomidorowa z kiełbasą

Typ przepisu:
Średnia ocena: (0 / 5)

Jesienna zupa warzywno – pomidorowa Jesienna zupa jarzynowo-pomidorowa z kiełbasą to propozycja sycącej, rozgrzewającej zupy ...

Czytaj dalej

Sałatka z piersią indyka na roszponce z olejem sezamowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Listopad 10, 2013 | Kategoria: Sałatki

SAŁATKI. Sałatka z piersią indyka Składniki 150 g piersi z indyka 100 g cukinii 6-8 czarnych oliwek 2-3 garście roszponki kiełki cebuli (ewentualnie inne) suszony tymianek sok z połowy cytryny 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo mielone SOS 3 łyżki oleju sezamowego tłoczonego na zimno dostępnego na zdrowy-olej.pl... wiecej

Czytaj dalej

Pieczone jesienne warzywa z fetą i świeżym rozmarynem

Przez: | 1 Komentarz | W: Październik 30, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Pieczone jesienne warzywa z fetą i świeżym rozmarynem Danie to jest ciekawą propozycją innego niż zwykle podania warzyw takich jak cukinia, papryka, bakłażan i ogórek. Nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu, a ze świeżym rozmarynem, który nada daniu wyrazistości oraz fetą o słonym posmaku smakuje naprawdę rewelacyjnie. Warzywa tak... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka na rukoli z cukinią, pleśniowym serem, kiszonym czosnkiem i grzybami

Przez: | 3 komentarze | W: Lipiec 2, 2013 | Kategoria: Sałatki

Składniki: 3-4 garście rukoli 50 g solonych z zalewy lub marynowanych grzybków (borowiki, kurki itp.) 80 g sera pleśniowego, miękkiego. 1/2 średniej cukinii 1 główka kiszonego czosnku 2 łyżki sezamu 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz Podane składniki wystarczą do przygotowania sałatki dla 2 osób Przygotowanie Rukolę myjemy... wiecej

Czytaj dalej

Bazyliowa tarta z pieczarkami, cukinią i parmezanem

Przez: | 3 komentarze | W: Kwiecień 7, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Bazyliowa tarta z pieczarkami – SKŁADNIKI SPÓD DO TARTY 300 g mąki 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka bazylii 50 ml mleka NADZIENIE 250 g pieczarek 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 60 g parmezanu 150 ml śmietany 30% sol, pieprz Podane proporcje wystarczą do przygotowania dania dla około... wiecej

Czytaj dalej

Razowe grzanki z cukinią

Przez: | 0 Komentarz | W: Marzec 1, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Do przygotowania grzanek potrzebne będą: 6 kromek razowego pieczywa 6 cienkich plastrów cukinii 50 g sera (gouda, edamski) 1 łyżka oliwy z oliwek Z kromek razowego chleba przy pomocy szklanki wycinamy okręgi. Każdy z nich skrapiamy oliwą z oliwek. Na każdej kromce skropionej oliwą układamy dwie połówki plastra cukinii. Kromki... wiecej

Czytaj dalej

Farfalle z kurczakiem, szpinakiem i cukinią

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 11, 2012 | Kategoria: Makarony

 To danie to świetne połączenie makaronu, który dostarcza naszemu organizmowi złożone węglowodany – które w odróżnieniu od cukrów prostych zawartych np. w słodyczach nie odkładają się w naszym organizmie w formie tkanki tłuszczowej tylko są w pełni pożytkowane na potrzeby energetyczne organizmu. Oprócz makaronu w tym przepisie wykorzystałam również kurczaka... wiecej

Czytaj dalej

Letnia sałatka z cukinią, mango i orzechami

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 2, 2012 | Kategoria: Sałatki

Do sporządzenia sałatki potrzebne będą: 3 garście rukoli 1/4 mango 1/3 małej cukini 20 g orzechów włoskich sos miodowo-cytrynowy Cukinię myjemy i kroimy w pół plastry.    Następnie cukinię smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż zarumieni się Na talerzu układamy umytą wcześniej rukolę, przesmażoną cukinię, i pokrojone w niewielkie cząstki mango.... wiecej

Czytaj dalej

Zielone tagliatelle z bekonem i cukinią

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 2, 2012 | Kategoria: Makarony

Do sporządzenia dania potrzebne będą: 250 g zielonego (szpinakowego) tagliatelle 200 g boczku parzonego 1/2 papryki czerwonej 1/2 średniej wielkości cukini 2 ząbki czosnku parmezan olej bazylia pieprz Boczek w plastrach kroimy na pół i smażymy na rozgrzanej patelni. Ważne aby plastry były cienkie gdyż po usmażeniu boczek stanie się... wiecej

Czytaj dalej

Cukinia faszerowana łososiem, fetą i selerem naciowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 2, 2012 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Cukinia faszerowana łososiem, fetą i selerem naciowym – składniki: 2 małe cukinie 150g fety 100g łososia wędzonego 1/4 selera naciowego 1 średnia czerwona cebula świeży estragon pieprz , sól Podane składniki wystarczą do przygotowania dania dla 4 osób. Cukinia faszerowana łososiem, fetą i selerem naciowym – przygotowanie: Cukinie kroimy wzdłóż,... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress