Wszystkie przepisy wimbir

Zupa krem z marchwi z płatkami migdałów

Średnia ocena: (5 / 5)

Zupa krem z marchwi z migdałami To kolejny szybki przepis na smaczną, zdrową i dietetyczną ...

Czytaj dalej
Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora z selerem, imbirem i pomarańczą

Średnia ocena: (5 / 5)

Zupa krem z kalafiora Zupy kremy to bogactwo składników mineralnych i witamin zawartych w warzywach. ...

Czytaj dalej

Rozgrzewająca zupa krem z dyni z marchwią i imbirem

Przez: | 13 komentarzy | W: Wrzesień 8, 2014 | Kategoria: Zupy

Rozgrzewająca zupa krem z dyni Zupa krem z dyni z marchwią i imbirem świetnie nas rozgrzeje jesienią, zwłaszcza w chłodne dni. Dodatkowo zawiera mało kalorii, jest lekko strawna, w sam raz na kolację lub jako danie dla dzieci. To świetna propozycja posiłku dla bezglutenowców (zupa nie jest zagęszczana mąką). Rozgrzewająca... wiecej

Czytaj dalej

Przeciwzapalne i rozgrzewające właściwości naturalnych antybiotyków.

Średnia ocena: (0 / 5)

NATURALNE ANTYBIOTYKI Jesień i zima to pory roku kiedy bardziej niż zwykle jesteśmy podatni na ...

Czytaj dalej

Grzane piwo z laską cynamonu i kandyzowanym imbirem

Przez: | 0 Komentarz | W: Listopad 1, 2013 | Kategoria: Napoje

GRZANE PIWO Z LASKĄ CYNAMONU I IMBIREM Piwo odkąd pamiętam miało złą sławę ze względu na jego wartość kaloryczną. Osobiście uważam, że warto je docenić gdyż po pierwsze jest sporządzane na bazie drożdży, które przebijają inne produkty spożywcze pod względem zawartości witamin z grupy B a dodatkowo jest naturalnie produkowane... wiecej

Czytaj dalej

Dyniowe ciasto z żurawiną

Przez: | 0 Komentarz | W: Wrzesień 22, 2013 | Kategoria: Wypieki

Dyniowe ciasto z żurawiną Dyniowe ciasto z żurawiną to propozycja deseru dla bezglutenowców. Zwykła mąka pszenna zastąpiona została mąką kukurydzianą. Cukier zastąpiłam łyżką miodu oraz żurawiną. Dodana 1 łyżeczka cynamonu podbija słodycz deseru dzięki czemu otrzymujemy mniej kaloryczny, zdrowy słodki deser. Dyniowe ciasto z żurawiną – składniki 500 g dyni... wiecej

Czytaj dalej

Rozgrzewający Pu-erh z imbirem, malinowym sokiem i cytryną

Przez: | 0 Komentarz | W: Wrzesień 19, 2013 | Kategoria: Herbaty, Napoje

Rozgrzewająca herbata czerwona Pu-erh Przesilenie jesienne nie musi być traumą dla naszego organizmu. Wystarczy nie zapominać o ciepłym szalu i ubiorze na tzw. „cebulę” dzięki czemu unikniemy zbytniego wychłodzenia ale także nadmiernego przegrzania organizmu co często zdarza się jesienią.  Na chłodne wieczory polecam produkty takie jak herbaty (od zielonych, po... wiecej

Czytaj dalej

Mrożona herbata z mandarynką i imbirem

Przez: | 2 komentarze | W: Maj 10, 2013 | Kategoria: Herbaty, Napoje

Do przygotowania orzeżwiającej mrożonej herbaty z mandarynką i imbirem potrzebne będą: 500 ml naparu z zielonej herbaty np. sencha 1 mandarynka 4 plasterki świeżego imbiru 8-10 kostek lodu kilka listków mięty lub melisy 1 łyżka miodu Podane proporcje wystarczą do przygotowania napoju dla 2 osób 2 łyżeczki herbaty zielonej np.... wiecej

Czytaj dalej

Zupa krem z selera naciowego z imbirem

Przez: | 2 komentarze | W: Maj 4, 2013 | Kategoria: Zupy

Zupa krem z selera naciowego – trochę informacji Zupa krem z selera naciowego z imbirem to bardzo szybkie w przygotowaniu, zdrowe i dietetyczne danie. Imbir nas rozgrzeje w chłodniejsze dni, natomiast seler naciowy wzbogaci nasz organizm w składniki odżywcze takie jak: witamina C, E, PP, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.... wiecej

Czytaj dalej

Pieczony łosoś w sosie cytrynowo – imbirowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Luty 19, 2013 | Kategoria: Dania rybne

Łosoś to bogate źródło pełnowartościowego białka, niezwykle cenych z żywieniowego punktu widzenia kwasów omega-3 oraz minerałów. Na całym świecie doceniany za swoje walory smakowe jako najczęściej przygotowywana ryba. Świetnie sprawdza się jako przystawka, danie glówne, dodatek do sałatek oraz zup. Do przygotowania mojej propozycji łososia potrzebne będą: 200 g surowego... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress