Wszystkie przepisy wjajka

Lekka sałatka śledziowa

Lekka sałatka śledziowa

Średnia ocena: (5 / 5)

Lekka sałatka śledziowa Ryby, zwłaszcza tłuste ryby morskie to bogate źródło kwasów omega – 3 ...

Czytaj dalej
Chłodnik z młodego szczawiu

Chłodnik z młodego szczawiu

Średnia ocena: (4 / 5)

Chłodnik ze szczawiu Zupy – chłodniki cieszą się coraz większą popularnością na polskich stołach. To ...

Czytaj dalej
Banany w cieście kokosowym

Banany w cieście kokosowym (deser bezglutenowy)

Średnia ocena: (4.3 / 5)

Banany w cieście kokosowym Banany w cieście to deser stworzony z myślą o małych konsumentach ...

Czytaj dalej

Placki ziemniaczane

Przez: | 6 komentarzy | W: Czerwiec 22, 2014 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Placki ziemniaczane rosti Fenomenem tych placków są starte na średnich oczkach tarki jarzynowej ziemniaki, kojarzone ze szwajcarskimi plackami rosti właśnie ze względu na sposób rozdrobnienia ziemniaków. Tradycyjne rosti to duży ziemniaczany placek z reguły sporządzany z podgotowanych i startych na dużych lub średnich oczkach ziemniaków z dodatkami. Masa na placki z... wiecej

Czytaj dalej
pascha wielkanocna

Wielkanocna pascha z musem z suszonych śliwek

Średnia ocena: (0 / 5)

WIELKANOCNA PASCHA Pascha to deser nieodłącznie kojarzony z Wielkanocą – stąd sama jej nazwa – ...

Czytaj dalej

Omlet z wędzonym łososiem i rukolą

Przez: | 1 Komentarz | W: Wrzesień 26, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Omlet z wędzonym łososiem składniki: 2 jajka 35 g wędzonego łososia garść rukoli 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka oliwy z oliwek Podane proporcje wystarczą do przygotowania omletu dla 1 osoby Omlet z wędzonym łososiem – przygotowanie Rukolę myjemy i osuszamy. Łososia kroimy w drobne paski. W misce roztrzepujemy 2 jajka... wiecej

Czytaj dalej

Omlet ze szpinakiem i pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: Kwiecień 9, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Omlet ze szpinakiem to świetna propozycja lekkiego i pożywnego śniadania. Dodatek bazylii – która ma m.in. działanie łagodzące wzdęcia sprawia, że nasz żołądek lekko znosi proces smażenia. W dodatku dodając warzywa do omletu wzbogacamy nasz jadłospis w witaminy oraz  sole mineralne zawarte w świeżym szpinaku, pomidorach i rzeżusze. Do przygotowania... wiecej

Czytaj dalej
Wielkanocny żurek na żytnim zakwasie

Żurek na żytnim zakwasie

Średnia ocena: (4.2 / 5)

Żurek na żytnim zakwasie Śniadanie Wielkanocne nie byłoby typowym śniadaniem świątecznym gdyby nie królował na ...

Czytaj dalej

Chleb w jajku w mące orzechowej z wędzonym łososiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 15, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Zapewne każdy z was w swoim dzieciństwie jadał odsmażany przez mamę czy babcię czerstwy chleb w jajku. Nawet obecnie jest to jeden ze sposobów na unikanie marnowania żywności, z czym zapewne boryka się wiele rodzin. Jeśli do takiego śniadania dodamy owoc lub warzywo to stanie się ono świetnym, pełnowartościowym śniadaniem... wiecej

Czytaj dalej

Serowe racuchy

Przez: | 2 komentarze | W: Styczeń 21, 2013 | Kategoria: Tłusty czwartek

Do przygotowania racuchów potrzebne będą: 1,5 szklanki mąki pszennej (można użyć razowej) 3 jaja 2 waniliowe serki homogenizowane 1 łyżeczka proszku do pieczenia smalec lub oliwa do smażenia cukier puder do posypania lub mały słoiczek żurawiny – jako dodatek do gotowych racuchów   Serek homogenizowany wyjmujemy z lodówki, tak by... wiecej

Czytaj dalej
Jajko=życie

Jajko = życie ??

Średnia ocena: (0 / 5)

Jajko stanowi doskonałe źródło pełnowartosciowego białka, które jest uznawane za białko wzorcowe ze względu na ...

Czytaj dalej

Faszerowane jajka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 22, 2012 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Przystawki i przekąski

Jajko stanowi doskonałe źródło pełnowartosciowego białka, które jest uznawane za białko wzorcowe ze względu na idealny skład aminokwasowy. Ponadto jaja to świetne źrodło cynku, witamin z grupy B i innych substancji odżywczych. Jedno jajko zawiera  2/3 dziennej dawki cholesterolu, ale należy zaznaczyć że zarówno tego dobrego (HDL) jak też złego (LDL).... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z wędzonym łososiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Listopad 29, 2012 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Do sporządzenia sałatki potrzebne będą: 80 g łososia wędzonego sałata lodowa 1 jajko ugotowane na twardo 1 mały pomidor lub 3 pomidorki koktajlowe 1 średni ogórek kiszony 1 mała cebula garść czarnych oliwek sos winegret Sałatka ta jest bardzo prosta do przygotowania. Sałatę myjemy i osuszamy. Następnie układamy na talerzu. Umyte... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress