Wszystkie przepisy wmusztarda

Sałatka z wołowiną i suszonymi pomidorami

Przez: | 5 komentarzy | W: Styczeń 12, 2015 | Kategoria: Sałatki

Sałatka z wołowiną

Przepis ten jest fantastyczną propozycją lekkiej, oryginalnej przystawki. Przewaga sałat sprawia, ze sałatka jest lekka, a orzechy i suszone pomidory nadają jej wyjątkowego smaku. Miękka, krótka smażona, później duszona w sosie własnym wołowina nie obciąży naszego przewodu pokarmowego dzięki czemu sałatka ta może stanowić również danie kolacyjne.   Sałatka z... wiecej

Czytaj dalej

Pasta z wątróbki drobiowej z czarnuszką i lnianym olejem

Przez: | 1 Komentarz | W: Kwiecień 16, 2014 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Pasta z wątróbki drobiowej – składniki: 200 g wątróbki drobiowej 2 łyżki czarnuszki (dostępnej w sklepach ze zdrową żywnością) 1 cebula dymka ze szczypiorem kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżeczki oleju lnianego (polecam ten dostępny na zdrowy-olej.pl) 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majeranku 2 łyżki... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z serem camembert, śliwką i sosem cytrynowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 26, 2014 | Kategoria: Sałatki

Kochani pamiętajmy – warzyw nigdy dość !!! Jedzmy ich jak najwięcej i najlepiej w formie nie przetworzonej. Uchronimy w ten sposób nasz organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników które w efekcie prowadzą do rozwoju chorób nowotworowych! Składniki 1 główka salaty rzymskiej mini 2 śliwki 1/2 czerwonej papryki 1 op. sera... wiecej

Czytaj dalej

Lekka sałatka z rukoli, fety i grejfruta z sosem miodowo-sezamowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Czerwiec 4, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Ta sałatka to fantastyczne zrównoważenie czterech smaków : gorzkiego – grejfrut, słonego – feta, słodkiego – miód i kwaśnego – cytryna. To szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, bardzo orzezwiająca, stąd najlepiej smakuje w upalne dni. Sałatka ta przypadnie do gustu osobom dbającym o linię, oraz tym którzy pragną obniżyć... wiecej

Czytaj dalej

Sos chrzanowy – do mięs i sałatek

Przez: | 0 Komentarz | W: Marzec 17, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Sosy

sos chrzanowy

Sos ten jest bardzo prosty w przygotowaniu. Świetnie smakuje z mięsami na zimno oraz jako dodatek do sałatek lub nawet do samej sałaty. Jego dodatkowym atutem jet niska kaloryczność. Smakuje o niebo lepiej niż gotowe sosy w słoikach a do tego w przygotowaniu  jest od nich tańszy.  Do przygotowania sosu potrzebne będą:... wiecej

Czytaj dalej
Wielkanocny żurek na żytnim zakwasie

Żurek na żytnim zakwasie

Średnia ocena: (4.2 / 5)

Żurek na żytnim zakwasie Śniadanie Wielkanocne nie byłoby typowym śniadaniem świątecznym gdyby nie królował na ...

Czytaj dalej

Sałatka z fasolki szparagowej z migdałami

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 15, 2013 | Kategoria: Sałatki

Do sporządzenia sałatki potrzebne będą: 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 garść płatków migdałowych 6 pomidorków cherry Do przygotowania sosu potrzebne będą: 1 główka czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżeczka musztardy dijon około 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Fasolkę szparagową płuczemy i wkładamy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy... wiecej

Czytaj dalej

Sos czosnkowy

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 6, 2013 | Kategoria: Sosy

SOS CZOSNKOWY Sos czosnkowy szczególnie polecam do ryb oraz białych mięs na zimno. Świetnie sprawdza się również jako składnik sałatek oraz dodatek do grzanek czy pizzy. W przygotowaniu jest bardzo prosty. Zapewniam, że jeśli zrobicie ten sos w domu chociaż raz na prawdziwym jogurcie z dodatkiem  samych naturalnych składników (czosnek,... wiecej

Czytaj dalej

Rolada na zimno z łososiem i kaparami

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 23, 2012 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Do sporządzenia dania potrzebne będą: 500 g serka mascarpone 200 g wędzonego łososia 50 g kaparów z zalewy 20 g orzechów wloskich sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka musztardy suszona bazylia sól, pieprz Serek mascarpone mieszamy z solą, pieprzem, łyżeczką musztardy, sokiem z cytryny oraz bazylią na jdenolitą masę. Orzechy... wiecej

Czytaj dalej

Faszerowane jajka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 22, 2012 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Przystawki i przekąski

Jajko stanowi doskonałe źródło pełnowartosciowego białka, które jest uznawane za białko wzorcowe ze względu na idealny skład aminokwasowy. Ponadto jaja to świetne źrodło cynku, witamin z grupy B i innych substancji odżywczych. Jedno jajko zawiera  2/3 dziennej dawki cholesterolu, ale należy zaznaczyć że zarówno tego dobrego (HDL) jak też złego (LDL).... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress