Wszystkie przepisy wpapryka

Rozgrzewająca zupa krem z dyni z marchwią i imbirem

Przez: | 13 komentarzy | W: Wrzesień 8, 2014 | Kategoria: Zupy

Rozgrzewająca zupa krem z dyni Zupa krem z dyni z marchwią i imbirem świetnie nas rozgrzeje jesienią, zwłaszcza w chłodne dni. Dodatkowo zawiera mało kalorii, jest lekko strawna, w sam raz na kolację lub jako danie dla dzieci. To świetna propozycja posiłku dla bezglutenowców (zupa nie jest zagęszczana mąką). Rozgrzewająca... wiecej

Czytaj dalej

Jajko w koszulce na grzance

Przez: | 1 Komentarz | W: Czerwiec 20, 2014 | Kategoria: Śniadania

Jajko w koszulce na grzance Jajko w koszulce zwane również jajkiem  poszetowym ( w języku francuskim pocher znaczy gotować powoli) to dobra propozycja na  lekkie śniadanie. Jeśli takie jajko podamy na ciemnym pieczywie i np. z pomidorem lub innym warzywem będzie to nie tylko lekkie ale również  pełnowartościowe śniadanie. Jajko w koszulce na grzance – składniki... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z serem camembert, śliwką i sosem cytrynowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 26, 2014 | Kategoria: Sałatki

Kochani pamiętajmy – warzyw nigdy dość !!! Jedzmy ich jak najwięcej i najlepiej w formie nie przetworzonej. Uchronimy w ten sposób nasz organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników które w efekcie prowadzą do rozwoju chorób nowotworowych! Składniki 1 główka salaty rzymskiej mini 2 śliwki 1/2 czerwonej papryki 1 op. sera... wiecej

Czytaj dalej

Jesienna zupa warzywno – pomidorowa z kiełbasą

Typ przepisu:
Średnia ocena: (0 / 5)

Jesienna zupa warzywno – pomidorowa Jesienna zupa jarzynowo-pomidorowa z kiełbasą to propozycja sycącej, rozgrzewającej zupy ...

Czytaj dalej

Sałatka grecka

Przez: | 3 komentarze | W: Listopad 17, 2013 | Kategoria: Menu Wigilijne, Sałatki

Sałatka grecka to klasyczna sałatka z fetą. Jej rodzinnym krajem pochodzenia jest Grecja, gdzie zwykle jada się nieprzetworzone warzywa i owoce w dużych ilościach, a także ryby, owoce morza i oliwę z oliwek- DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA. Sałatka grecka – składniki: 1/2 opakowania fety 1 pomidor 1/2 ogórka 1 czerwona cebula 1 małe... wiecej

Czytaj dalej

Pieczone jesienne warzywa z fetą i świeżym rozmarynem

Przez: | 1 Komentarz | W: Październik 30, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Pieczone jesienne warzywa z fetą i świeżym rozmarynem Danie to jest ciekawą propozycją innego niż zwykle podania warzyw takich jak cukinia, papryka, bakłażan i ogórek. Nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu, a ze świeżym rozmarynem, który nada daniu wyrazistości oraz fetą o słonym posmaku smakuje naprawdę rewelacyjnie. Warzywa tak... wiecej

Czytaj dalej

Ragout z wątróbki drobiowej z tymiankiem

Przez: | 3 komentarze | W: Październik 22, 2013 | Kategoria: Dania jednogarnkowe

Składniki: 400 g wątróbki drobiowej 1 mała czerwona cebula 1 papryka czerwona 2 pomidory 4-6 pieczarek 150 ml wytrawnego czerwonego wina 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego świeży tymianek sól pieprz ostra papryka Przygotowanie  Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w pół pióra, Pieczarki... wiecej

Czytaj dalej

Boeuf strogonow

Przez: | 6 komentarzy | W: Marzec 22, 2013 | Kategoria: Dania mięsne

Boeuf strogonow czy też beef strogonoff – bo obie wersje są poprawne, to nic innego jak jednogarnkowe danie z polędwicą wołową, pokrojoną w cienkie paski, w roli głównej. Pytanie o pochodzenie dania przysparza małego kłopotu gdyż boeuf strogonow został po raz pierwszy przyrządzony w XIX w. na dworze rosyjskiego hrabiego... wiecej

Czytaj dalej

Gulasz z serc drobiowych z warzywami i lubczykiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 7, 2013 | Kategoria: Dania mięsne

Do przygotowania gulaszu potrzebne będą: 350 g serc drobiowych 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 1 mała marchewka 1 średni ogórek kiszony kawałek pora 1/2 pęczka świeżego lubczyku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oliwy ziele angielskie liść laurowy słodka papryka pieprz, sól Z podanych składników sporządzimy danie dla 2-3 osób... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z wieprzowiną, kozim serem i suszonymi pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 14, 2013 | Kategoria: Sałatki

Składniki: 30-40 dag surowej łopatki wieprzowej 100 g sera koziego 3 garście mixu sałat (np. karbowana, rukola, cykoria, lodowa) 4 cząstki pomidorów suszonych 1/2 małej czerwonej cebuli 6 czarnych oliwek kilka pasków czerwonej papryki 1 garść kiełków bambusa (z zalewy) 50 ml sosu winegret (przepis patrz zakładka sosy) 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej... wiecej

Czytaj dalej

Tatar ze śledzia ze śliwką, na liściu sałaty

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 4, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Tatar ze śledzia na liściu sałaty Tatar ze śledzia ze śliwką, na liściu sałaty – Przepis na tę przekąskę stworzyłam z myślą o imprezach karnawałowych, na których coraz większą popularnością cieszą się przekąski koktajlowe, czyli takie do których nie potrzebne są nam sztućce. Chwytamy tatara na liściu sałaty i pędzimy się... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress