Wszystkie przepisy wsałatki

Sałatka z zielonego groszku z wędzonym łososiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 27, 2014 | Kategoria: Sałatki

Sałatka z zielonego groszku z wędzonym łososiem – składniki 200 g zielonego groszku 80 g wędzonego łososia sok wyciśnięty z 1/2 cytryny kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno (rzepakowy, lniany lub z wiesiołka – wszystkie dostępne na zdrowy-olej.pl) świeżo zmielony pieprz do smaku Podane składniki wystarcza... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z piersią indyka na roszponce z olejem sezamowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Listopad 10, 2013 | Kategoria: Sałatki

SAŁATKI. Sałatka z piersią indyka Składniki 150 g piersi z indyka 100 g cukinii 6-8 czarnych oliwek 2-3 garście roszponki kiełki cebuli (ewentualnie inne) suszony tymianek sok z połowy cytryny 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo mielone SOS 3 łyżki oleju sezamowego tłoczonego na zimno dostępnego na zdrowy-olej.pl... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z pieczonym w folii łososiem, jajkiem i sosem czosnkowo-koperkowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Wrzesień 16, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Sałatki to dania które łatwo i szybko są w stanie wzbogacić nasz organizm w cenne witaminy i minerały. Wystarczy trochę świeżych warzyw, odpowiedni sos (do tego przepisu wybrałam dietetyczny sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu naturalnego) oraz dodatek białkowy (ser, ryba lub jajko) które nasycą na dłużej dzięki czemu to  lekkie... wiecej

Czytaj dalej

Lekka sałatka z rukoli, fety i grejfruta z sosem miodowo-sezamowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Czerwiec 4, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Ta sałatka to fantastyczne zrównoważenie czterech smaków : gorzkiego – grejfrut, słonego – feta, słodkiego – miód i kwaśnego – cytryna. To szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, bardzo orzezwiająca, stąd najlepiej smakuje w upalne dni. Sałatka ta przypadnie do gustu osobom dbającym o linię, oraz tym którzy pragną obniżyć... wiecej

Czytaj dalej

Zielona sałatka z brokułem, rukolą, szczypiorkiem i pieczarkami

Przez: | 0 Komentarz | W: Maj 15, 2013 | Kategoria: Sałatki

Warzywa zielone swój piękny kolor zawdzięczają chlorofilowi – zielonemu pigmentowi roślinnemu, który pochłania energię słoneczną i w procesie fotosyntezy przekształca ją w energię chemiczną co w dalszych przemianach prowadzi do powstania węglowodanów. Główną z zalet chlorofilu jest jego oczyszczające działanie na organizm człowieka zwłaszcza na wątrobę i jelita.  Neutralizuje także... wiecej

Czytaj dalej

Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Typ przepisu:
Średnia ocena: (0 / 5)

Sałatka ta to świetna propozycja dietetycznego dania – na wiosnę w sam raz;) Poza niską ...

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress