Grzanki z masłem miętowo-orzechowym

Przez : | 0 Komentarz | On : Listopad 29, 2012 | Kategoria : Menu..., Przystawki i przekąski

Do sporządzenia dania potrzebne będą:

pieczywo razowe

1/2 kostki masła

świeża mięta

20 g orzechów włoskich

sól do smaku

Orzechy i miętę drobno siekamy i mieszamy z masłem, dodajemy szczyptę soli do smaku. Masło przed przystąpieniem do sporządzania przepisu dobrze jest wyjąć z lodówki przynajmniej na pół godziny, aby stało się miękkie – dzięki temu składniki szybciej i łatwiej się połączą.

Szklanką z kromek pieczywa razowego wycinamy okręgi i każdy smarujemy wcześniej przygotowanym masłem.

Grzanki zapiekamy w 150 – 180 st. C przez 15 minut, można na każdej położyć plaster sera (dobrze z orzechami skomponuje się camembert).

Podawać z karbowaną sałatą i pomidorem polanymi sosem winegret.

Share This Post!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress