Lody waniliowe z migdałami i sosem pomarańczowym

Przez : | 2 komentarze | On : Styczeń 15, 2013 | Kategoria : Desery

Do sporządzenia tego prostego ale niezwykle eleganckiego deseru potrzebne będą:

6 gałek lodów waniliowych (trzy na porcję)

garść płatków migdałowych

skórka z 1/3 pomarańczy

mięta do dekoracji

5 łyżek sosu pomarańczowego (przygotowanie patrz zakładka sosy)

lody z migdałami i sosem pomarańczowym

lody z migdałami i sosem pomarańczowym

 

Skórkę z pomarańczy (pozbawioną wcześniej białej błony) kroimy w drobne paseczki.

Do pucharków porcjujemy lody i polewamy je gorącym sosem pomarańczowym. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i drobno pokrojoną skórką pomarańczową.

Deser dekorujemy gałązką mięty.

 I gotowe!

Deser smakuje rewelacyjnie. Polecam.

lody z migdałami i sosem pomarańczowym

lody z migdałami i sosem pomarańczowym

Share This Post!

Komentarze

  1. Napisane w Pawel s 16 Styczeń, 2013

    Czy ja mogę dzisiaj prosić o taki deserek? 🙂

  2. Napisane w admin s 16 Styczeń, 2013

    Oczywiście.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress