Pierś drobiowa zapiekana z domowym pesto i parmezanem

Przez : | 0 Komentarz | On : 3 listopada, 2021 | Kategoria : Dania mięsne

Domowe pesto to dobry sposób aby wzbogacić nasz organizm w cenne składniki zawarte w natce pietruszki, bazylii, orzechach, czosnku oraz oliwie z oliwek.

Pierś drobiowa zapiekana z domowym pesto i parmezanem

Pierś drobiowa zapiekana z domowym pesto i parmezanem

Do przygotowania dania potrzebne będą:

PESTO:

1/2 pęczka natki pietruszki

garść świeżych liści bazylii

3 ząbki czosnku

20 g orzechów (piniowych, włoskich lub ziemnych)

50-100 ml oliwy z oliwek

Pieprz, sól do smaku

oraz

300 g filetu z piersi kurczaka

4 suszone pomidory

20 g parmezanu

Podane składniki wystarczą do przygotowania porcji piersi drobiowej dla dwóch osób.

Pierś drobiowa zapiekana z domowym pesto i parmezanem

Pierś drobiowa zapiekana z domowym pesto i parmezanem

Przygotowanie

Share This Post!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress