Razowe spaghetti z łososiem, rukolą i pomidorowym pesto

Przez : | 1 Komentarz | On : Wrzesień 4, 2013 | Kategoria : Makarony

Do przygotowania tej propozycji makaronu potrzebne będą:

200 g razowego spaghetti

300 g surowego łososia

150 g czerwonego pesto

50 g suszonych pomidorów

2 garście rukoli

kilka ziaren zielonego pieprzu

Podane proporcje wystarczą do przygotowania dania dla 2 osób

Razowe spaghetti z łososiem, czerwonym pesto i rukolą

Razowe spaghetti z łososiem, czerwonym pesto i rukolą

Makaron gotujemy na wolnym ogniu, od zagotowania wody około 10-15 minut, tak by był idealnie al dente:). Ugotowany, jeszcze gorący łączymy z pomidorowym pesto i dokładnie mieszamy.

Świeżego łososia kroimy w paski, skrapiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i zielonym pieprzem w ziarnach. Łososia smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut.

Suszone pomidory kroimy w paski.

Spaghetti z pesto porcjujemy na talerzu, obok układamy smażonego łososia oraz paski suszonych pomidorów. Na wierzchu układamy garść rukoli i gotowe.

Szybkie, proste i bardzo dobre danie. Polecam!

Razowe spaghetti z łososiem, czerwonym pesto i rukolą

Razowe spaghetti z łososiem, czerwonym pesto i rukolą

Razowe spaghetti z łososiem, czerwonym pesto i rukolą

Razowe spaghetti z łososiem, czerwonym pesto i rukolą

 

Share This Post!

Komentarz

  1. Napisane w Myszka s 5 Wrzesień, 2013

    Coś mam wrażenie że bym tak się tym makaronem zajadała aż by mi się uszy trzęsły!
    Zapraszam do udziału w konkursie – http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/09/imprezowy-konkurs.html

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress