Wszystkie przepisy wcannelloni

Rodzaje makaronów – włoska pasta

Przez: | 2 komentarze | W: Czerwiec 6, 2014 | Kategoria: Makarony, To warto wiedzieć !

Różne gatunki pasty włoskiej

Pasta po włosku znaczy makaron. To właśnie z Włoch wywodzą się kochane przez wszystkich makarony. Tak jak Francja nieodłącznie kojarzy się z Winem tak kuchnia śródziemnomorska do której niewątpliwie zalicza się kuchnia włoska słynie z makaronów (pasty).  Wśród nich znajdziemy nitki, świdry, muszelki, gwiazdki, kokardy i wiele, wiele innych – a... wiecej

Czytaj dalej

Cannelloni bolognese

Przez: | 0 Komentarz | W: Sierpień 23, 2013 | Kategoria: Makarony

Cannelloni bolognese – składniki: 250 g cannelloni 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 4 ząbki czosnku 1 jajko 1 puszka pomidorów 1 średnia cebula świeży tymianek 100 g sera cheddar Podane składniki wystarczą do przygotowania dania dla 2-3 osób Przygotowanie Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress