Wszystkie przepisy wciasto kruche

Jabłecznik (szarlotka) z lodami

Przez: | 1 Komentarz | W: Marzec 11, 2013 | Kategoria: Wypieki

JABŁECZNIK (SZARLOTKA) Szarlotka to typowe ciasto kruche wypełnione w środku (pomiędzy dwoma warstwami ciasta) nadzieniem z owoców. Polska wersja szarlotki to jabłecznik – czyli ciasto kruche z masą jabłkową w środku i jest to najpopularniejsza w Polsce szarlotka. Spotyka się jednak także szarlotkę z nadzieniem z owoców sezonowych. Latem są... wiecej

Czytaj dalej

Ciasto kruche – przepis

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 24, 2013 | Kategoria: Desery

Ciasto kruche, to rodzaj ciasta najczęściej wykorzystywanego do sporządzania deserów. To właśnie z ciasta kruchego sporządzane są spody do tortów, serników i szarlotek, babeczki, oraz ciasteczka z przeróżnymi dodatkami. A na słono: paszteciki, kulebiaki, paluszki i precle. SKŁADNIKI CIASTA KRUCHEGO Zasadnicze składniki ciasta kruchego to: mąka, masło, żółtka i śmietana... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress