Wszystkie przepisy wfarfalle

Rodzaje makaronów – włoska pasta

Przez: | 2 komentarze | W: Czerwiec 6, 2014 | Kategoria: Makarony, To warto wiedzieć !

Różne gatunki pasty włoskiej

Pasta po włosku znaczy makaron. To właśnie z Włoch wywodzą się kochane przez wszystkich makarony. Tak jak Francja nieodłącznie kojarzy się z Winem tak kuchnia śródziemnomorska do której niewątpliwie zalicza się kuchnia włoska słynie z makaronów (pasty).  Wśród nich znajdziemy nitki, świdry, muszelki, gwiazdki, kokardy i wiele, wiele innych – a... wiecej

Czytaj dalej

Farfalle z domowym pesto i suszonymi pomidorami

Przez: | 1 Komentarz | W: Październik 2, 2013 | Kategoria: Makarony

Makaron pełnoziarnisty – właściwości Makarony są źródłem węglowodanów – czyli energii potrzebnej naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Wybierając makarony starajmy się aby były one z mąki z pełnego przemiału – takie makarony stanowią cenne źródło błonnika, witamin oraz złożonych węglowodanów, dłużej spalanych przez nasz organizm dzięki czemu  dłużej czujemy się... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress