Wszystkie przepisy wfeta

Roladka drobiowa z fetą i szpinakiem

Średnia ocena: (4 / 5)

Do sporządzenia roladek potrzebne będą: 3 piersi drobiowe 12 liści świeżego szpinaku 1/2 opakowania fety 3-4 suszone ...

Czytaj dalej

Pieczone pomidory faszerowane fetą, bazylią i chrzanem

Przez: | 4 komentarze | W: Styczeń 2, 2014 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Przystawki i przekąski, Śniadania

Pieczone pomidory faszerowane fetą, bazylią i chrzanem

Pomidory w technologii gastronomicznej zajmują stosunkowo wysokie miejsce. Oprócz dużej przydatności kulinarnej (zupy, sałatki, przystawki zimne i gorące) są cennym żywieniowo produktem. Tu warto zwrócić uwagę na LIKOPEN – składnik o silnym działaniu przeciw utleniającym, którego przyswajalność zwiększa się pod wpływem działania temperatury. PIECZONE POMIDORY – składniki: 2 pomidory 1/2 małej... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka grecka

Przez: | 3 komentarze | W: Listopad 17, 2013 | Kategoria: Menu Wigilijne, Sałatki

Sałatka grecka to klasyczna sałatka z fetą. Jej rodzinnym krajem pochodzenia jest Grecja, gdzie zwykle jada się nieprzetworzone warzywa i owoce w dużych ilościach, a także ryby, owoce morza i oliwę z oliwek- DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA. Sałatka grecka – składniki: 1/2 opakowania fety 1 pomidor 1/2 ogórka 1 czerwona cebula 1 małe... wiecej

Czytaj dalej

Lekka sałatka z rukoli, fety i grejfruta z sosem miodowo-sezamowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Czerwiec 4, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Ta sałatka to fantastyczne zrównoważenie czterech smaków : gorzkiego – grejfrut, słonego – feta, słodkiego – miód i kwaśnego – cytryna. To szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, bardzo orzezwiająca, stąd najlepiej smakuje w upalne dni. Sałatka ta przypadnie do gustu osobom dbającym o linię, oraz tym którzy pragną obniżyć... wiecej

Czytaj dalej

Cukinia faszerowana łososiem, fetą i selerem naciowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 2, 2012 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Cukinia faszerowana łososiem, fetą i selerem naciowym – składniki: 2 małe cukinie 150g fety 100g łososia wędzonego 1/4 selera naciowego 1 średnia czerwona cebula świeży estragon pieprz , sól Podane składniki wystarczą do przygotowania dania dla 4 osób. Cukinia faszerowana łososiem, fetą i selerem naciowym – przygotowanie: Cukinie kroimy wzdłóż,... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress