Wszystkie przepisy wherbata Pu-erh

Herbata Pu-erh

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 12, 2014 | Kategoria: Artykuły, Herbaty

Herbata Pu-erh. Herbarta czerwona Herbata Pu-erh to pół fermentowana herbata czerwona rdzennie wywodząca się z Chin a dokładniej z miasta Puer w prowincji Yunnan – stąd jej nazwa Pu-erh. Dzięki częściowej fermentacji, zatrzymanej w odpowiednim momencie oraz  póżniejszemu długiemu “leżakowaniu” (od kilku do nawet kilkudziesięciu lat) herbata ta zyskuje bardzo cenne... wiecej

Czytaj dalej

Rozgrzewający Pu-erh z imbirem, malinowym sokiem i cytryną

Przez: | 0 Komentarz | W: Wrzesień 19, 2013 | Kategoria: Herbaty, Napoje

Rozgrzewająca herbata czerwona Pu-erh Przesilenie jesienne nie musi być traumą dla naszego organizmu. Wystarczy nie zapominać o ciepłym szalu i ubiorze na tzw. “cebulę” dzięki czemu unikniemy zbytniego wychłodzenia ale także nadmiernego przegrzania organizmu co często zdarza się jesienią.  Na chłodne wieczory polecam produkty takie jak herbaty (od zielonych, po... wiecej

Czytaj dalej

Pierogi ze szpinakiem z pełnoziarnistej mąki z herbatą Pu-erh

Przez: | 2 komentarze | W: Maj 9, 2013 | Kategoria: Dania mączne, Menu Wigilijne

Pierogi z mąki pełnoziarnistej ze szpinakiem to świetna propozycja zdrowego dania obiadowego. Gotowane pierogi są lekkie, a bogata w błonnik mąka sprawi, że nasz organizm szybko je strawi i nie obciąży przewodu pokarmowego. Dodatek do ciasta naparu z herbaty Pu-erh nada ciastu ładnego brązowo-pomarańczowego koloru oraz wspomoże dodatkowo naszą przemianę... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress