Wszystkie przepisy wkuchnia włoska

Rodzaje makaronów – włoska pasta

Przez: | 2 komentarze | W: Czerwiec 6, 2014 | Kategoria: Makarony, To warto wiedzieć !

Różne gatunki pasty włoskiej

Pasta po włosku znaczy makaron. To właśnie z Włoch wywodzą się kochane przez wszystkich makarony. Tak jak Francja nieodłącznie kojarzy się z Winem tak kuchnia śródziemnomorska do której niewątpliwie zalicza się kuchnia włoska słynie z makaronów (pasty).  Wśród nich znajdziemy nitki, świdry, muszelki, gwiazdki, kokardy i wiele, wiele innych – a... wiecej

Czytaj dalej

Bruschetta z pastą z sera grana padano z orzechami włoskimi, podana z wędzonym łososiem

Przez: | 2 komentarze | W: Kwiecień 3, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Do przygotowania bruschetty potrzebne będą: 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa 25 g orzechów włoskich 35 g sera grana padano 80 g wędzonego łososia 4 gałązki melisy 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 1/3 łyżeczki musztardy dijon pieprz 4 pomidory koktajlowe Podane składniki wystarczą do przygotowania przystawki dla 4 osób Włoska... wiecej

Czytaj dalej

Pizza calzone z kurczakiem

Przez: | 5 komentarzy | W: Marzec 10, 2013 | Kategoria: Fast-food

Pizza calzone to nic innego jak pizza w kształcie dużego pieroga, wypełnionego serem i farszem. W doborze farszu można wykazać dowolność, należy jednak zwrócić uwagę aby dodatki nie były płynne (poza sosem). Zbyt duża ilość wody może spowodować rozklejenie się calzone. Do przygotowania pizzy calzone potrzebne będą: CIASTO: 1 kg... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress