Wszystkie przepisy wkwasy omega-3

Łosoś pieczony, podany ze szpinakiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 6, 2013 | Kategoria: Dania rybne

Łosoś pieczony, podany ze szpinakiem – składniki: 200 g łososia 4 garście świeżego szpinaku lub 1 op. mrożonego 1 garść słonecznika sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka kopru pieprz, sól do smaku Łosoś pieczony, podany ze szpinakiem – przygotowanie Łososia płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Marynujemy... wiecej

Czytaj dalej

Kwasy omega 3 i omega 6. Dlaczego istotne w diecie??

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 29, 2012 | Kategoria: To warto wiedzieć !

Kwasy omega-3 i omega-6. Dlaczego istotne w diecie?? Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 (n-3 i n-6) to wielonienasycone kwasy tłuszczowe, zbudowane z osiemnastu i wiecej atomów węgla. Kwasy te  posiadają co najmniej dwa wiązania podwójne, a n-3 i n-6 oznacza że, pierwsze wiązanie podwójne występuje przy trzecim lub szóstym atomie węgla.... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress