Wszystkie przepisy wlekkie dania

Sałatka z pieczonym w folii łososiem, jajkiem i sosem czosnkowo-koperkowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Wrzesień 16, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Sałatki to dania które łatwo i szybko są w stanie wzbogacić nasz organizm w cenne witaminy i minerały. Wystarczy trochę świeżych warzyw, odpowiedni sos (do tego przepisu wybrałam dietetyczny sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu naturalnego) oraz dodatek białkowy (ser, ryba lub jajko) które nasycą na dłużej dzięki czemu to  lekkie... wiecej

Czytaj dalej

Pożywna sałatka z kurczakiem i pieczonymi młodymi ziemniakami

Przez: | 2 komentarze | W: Sierpień 16, 2013 | Kategoria: Sałatki

Sałatka z kurczakiem i pieczonymi ziemniakami – składniki 10 malutkich, lub 5 średnich młodych ziemniaków 300 g piersi z kurczaka 3 garście rukoli kilka liści sałaty lodowej 2 pomidory 1 cebula dymka ze szczypiorem 3 małe ogórki kiszone sproszkowana słodka papryka zioła prowansalskie 4 łyżki oliwy SOS ‘200 ml jogurtu... wiecej

Czytaj dalej

Zielona sałatka z brokułem, rukolą, szczypiorkiem i pieczarkami

Przez: | 0 Komentarz | W: Maj 15, 2013 | Kategoria: Sałatki

Warzywa zielone swój piękny kolor zawdzięczają chlorofilowi – zielonemu pigmentowi roślinnemu, który pochłania energię słoneczną i w procesie fotosyntezy przekształca ją w energię chemiczną co w dalszych przemianach prowadzi do powstania węglowodanów. Główną z zalet chlorofilu jest jego oczyszczające działanie na organizm człowieka zwłaszcza na wątrobę i jelita.  Neutralizuje także... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress