Wszystkie przepisy wmajeranek

Placki ziemniaczane

Przez: | 6 komentarzy | W: Czerwiec 22, 2014 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Placki ziemniaczane rosti Fenomenem tych placków są starte na średnich oczkach tarki jarzynowej ziemniaki, kojarzone ze szwajcarskimi plackami rosti właśnie ze względu na sposób rozdrobnienia ziemniaków. Tradycyjne rosti to duży ziemniaczany placek z reguły sporządzany z podgotowanych i startych na dużych lub średnich oczkach ziemniaków z dodatkami. Masa na placki z... wiecej

Czytaj dalej

Pasta z wątróbki drobiowej z czarnuszką i lnianym olejem

Przez: | 1 Komentarz | W: Kwiecień 16, 2014 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Pasta z wątróbki drobiowej – składniki: 200 g wątróbki drobiowej 2 łyżki czarnuszki (dostępnej w sklepach ze zdrową żywnością) 1 cebula dymka ze szczypiorem kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżeczki oleju lnianego (polecam ten dostępny na zdrowy-olej.pl) 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majeranku 2 łyżki... wiecej

Czytaj dalej
Wielkanocny żurek na żytnim zakwasie

Żurek na żytnim zakwasie

Średnia ocena: (4.2 / 5)

Żurek na żytnim zakwasie Śniadanie Wielkanocne nie byłoby typowym śniadaniem świątecznym gdyby nie królował na ...

Czytaj dalej

Zapiekanka z pieczarkami

Przez: | 3 komentarze | W: Luty 20, 2013 | Kategoria: Fast-food

Do przygotowania zapiekanki potrzebne będą: 2 bagietki 250 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy majeranek 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Zapiekanka z pieczarkami – przygotowanie Cebule obieramy i płuczemy a następnie kroimy w pół piórka. Pieczarki dokładnie myjemy... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress