Wszystkie przepisy wmajonez

Sos tatarski

Przez: | 0 Komentarz | W: 6 marca, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Sosy

Sos tatarski to świetny dodatek do jaj na twardo, mięsnych i rybnych rolad na zimno oraz wędlin.  Do sporządzenia sosu potrzebne będą: około 6 marynowanych grzybów (kurki, borowiki lub pieczarki) 1 mała cebula biała (mogą być dwie dymki) 2-3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1/3 pęczka szczypioru 2 łyżki jogurtu... wiecej

Czytaj dalej

Faszerowane jajka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: 22 grudnia, 2012 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Przystawki i przekąski

Jajko stanowi doskonałe źródło pełnowartosciowego białka, które jest uznawane za białko wzorcowe ze względu na idealny skład aminokwasowy. Ponadto jaja to świetne źrodło cynku, witamin z grupy B i innych substancji odżywczych. Jedno jajko zawiera  2/3 dziennej dawki cholesterolu, ale należy zaznaczyć że zarówno tego dobrego (HDL) jak też złego (LDL).... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress