Wszystkie przepisy wmąka

Drożdżówki z porzeczkami i mascarpone

Średnia ocena: (5 / 5)

Drożdżówki z porzeczkami i mascarpone Drożdżówki z porzeczkami i mascarpone to moja propozycja na pyszne ...

Czytaj dalej

Jak zrobić idealne włoskie gnocchi (kopytka) ??

Przez: | 0 Komentarz | W: Listopad 8, 2013 | Kategoria: Dania mączne, To warto wiedzieć !

Gnocchi – włoskie kopytka Włoskie gnocchi wyglądem i składem przypominają znane nam z dzieciństwa kopytka ziemniaczane. Główne ich składniki to ziemniaki, jajko, mąka i szczypta soli, aczkolwiek w niektórych włoskich regionach gnocchi w swoim składzie mają również  parmezan, który nadaje im wyrazistości i niepowtarzalnego smaku. Aby zrobić idealne jak we... wiecej

Czytaj dalej

Przepyszna domowa pizza

Przez: | 16 komentarzy | W: Lipiec 26, 2013 | Kategoria: Fast-food

Domowa pizza przepis Jakiś czas temu wykorzystując kilkuletnie doświadczenie w branży gastronomicznej wspólnie z bratem stworzyliśmy przepis na doskonałe ciasto na pizzę. Bazuje on na kilku podstawowych składnikach, ale dobranych w takich proporcjach, że ciasto wyrabia się niezwykle łatwo (jedynie mieszając w misce wszystkie składniki) i szybko. Wyrośnięcie trwa około... wiecej

Czytaj dalej

Ciasto kruche – przepis

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 24, 2013 | Kategoria: Desery

Ciasto kruche, to rodzaj ciasta najczęściej wykorzystywanego do sporządzania deserów. To właśnie z ciasta kruchego sporządzane są spody do tortów, serników i szarlotek, babeczki, oraz ciasteczka z przeróżnymi dodatkami. A na słono: paszteciki, kulebiaki, paluszki i precle. SKŁADNIKI CIASTA KRUCHEGO Zasadnicze składniki ciasta kruchego to: mąka, masło, żółtka i śmietana... wiecej

Czytaj dalej

Serowe racuchy

Przez: | 2 komentarze | W: Styczeń 21, 2013 | Kategoria: Tłusty czwartek

Do przygotowania racuchów potrzebne będą: 1,5 szklanki mąki pszennej (można użyć razowej) 3 jaja 2 waniliowe serki homogenizowane 1 łyżeczka proszku do pieczenia smalec lub oliwa do smażenia cukier puder do posypania lub mały słoiczek żurawiny – jako dodatek do gotowych racuchów   Serek homogenizowany wyjmujemy z lodówki, tak by... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress