Wszystkie przepisy wmakarony

Muszle makaronowe (conchiglioni) z farszem mięsnym, sosem chrzanowym i mozzarellą

Przez: | 5 komentarzy | W: 9 maja, 2016 | Kategoria: Makarony

16Muszle makaronowe z farszem mięsnym Atrakcyjna forma podania, niebanalne w smaku, ale proste i szybkie do przygotowania – takie są proponowane dziś przeze mnie makaronowe muszle z farszem mięsnym. Przepis z pozoru wydaje się skomplikowany,ale myślę, że świetnie sobie z nim poradzicie:) Jeśli uda wam się zakupić makaron z mąki... wiecej

Czytaj dalej

Rodzaje makaronów – włoska pasta

Przez: | 2 komentarze | W: 6 czerwca, 2014 | Kategoria: Makarony, To warto wiedzieć !

Różne gatunki pasty włoskiej

Pasta po włosku znaczy makaron. To właśnie z Włoch wywodzą się kochane przez wszystkich makarony. Tak jak Francja nieodłącznie kojarzy się z Winem tak kuchnia śródziemnomorska do której niewątpliwie zalicza się kuchnia włoska słynie z makaronów (pasty).  Wśród nich znajdziemy nitki, świdry, muszelki, gwiazdki, kokardy i wiele, wiele innych – a... wiecej

Czytaj dalej

Farfalle z domowym pesto i suszonymi pomidorami

Przez: | 1 Komentarz | W: 2 października, 2013 | Kategoria: Makarony

Makaron pełnoziarnisty – właściwości Makarony są źródłem węglowodanów – czyli energii potrzebnej naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Wybierając makarony starajmy się aby były one z mąki z pełnego przemiału – takie makarony stanowią cenne źródło błonnika, witamin oraz złożonych węglowodanów, dłużej spalanych przez nasz organizm dzięki czemu  dłużej czujemy się... wiecej

Czytaj dalej

Razowe spaghetti z łososiem, rukolą i pomidorowym pesto

Przez: | 1 Komentarz | W: 4 września, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotowania tej propozycji makaronu potrzebne będą: 200 g razowego spaghetti 300 g surowego łososia 150 g czerwonego pesto 50 g suszonych pomidorów 2 garście rukoli kilka ziaren zielonego pieprzu Podane proporcje wystarczą do przygotowania dania dla 2 osób Makaron gotujemy na wolnym ogniu, od zagotowania wody około 10-15 minut,... wiecej

Czytaj dalej

Spaghetti z kalmarami i pomidorkami cherry

Przez: | 0 Komentarz | W: 29 stycznia, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotwania dania potrzebne będą: 250 g spaghetti razowego 150 g pomidorków cherry 200 g kalmarów (w krążkach) 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka szczypioru 20 g parmezanu (do posypania) oliwa z oliwek pieprz, sól bazylia odrobina przyprawy do ryb Z podanych składników sporządzimy danie dla 3 osób Kalmary rozmrażamy w... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress