Wszystkie przepisy wmigdały

Domowe Raffaello z kaszą jaglaną

Średnia ocena: (5 / 5)

Domowe Raffaello z kaszą jaglaną Domowe Raffaello z kaszą jaglaną to zdrowy zamiennik tradycyjnych Raffaello które ...

Czytaj dalej

Zupa krem z marchwi z płatkami migdałów

Średnia ocena: (5 / 5)

Zupa krem z marchwi z migdałami To kolejny szybki przepis na smaczną, zdrową i dietetyczną ...

Czytaj dalej

Jak zrobić domowe pesto ??

Przez: | 2 komentarze | W: Październik 1, 2013 | Kategoria: Makarony, Sosy, To warto wiedzieć !

DOMOWE PESTO   Domowe pesto w przygotowaniu w zasadzie jest bardzo proste – wszystkie składniki miksujemy i gotowe. Tradycyjne pesto włoskie sporządzane jest z orzechów piniowych, czosnku, bazylii i oliwy extra vergine. Niektóre ze składników bywają trudno dostępne lub nie najtańsze, dlatego można poniższy przepis dowolnie modyfikować jest tylko jedna... wiecej

Czytaj dalej

Ciastka francuskie z mango i migdałami

Przez: | 0 Komentarz | W: Marzec 28, 2013 | Kategoria: Desery

Do przygotowania ciastek potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 mango 20 g płatków migdałów 100 g serka naturalnego 1 łyżka miodu melisa lub mięta do dekoracji  Mango obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dojrzałe mango jest bardzo miękkie i soczyste – jeśli akurat takie zakupiliśmy możemy z przepołowionego... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z fasolki szparagowej z migdałami

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 15, 2013 | Kategoria: Sałatki

Do sporządzenia sałatki potrzebne będą: 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 garść płatków migdałowych 6 pomidorków cherry Do przygotowania sosu potrzebne będą: 1 główka czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżeczka musztardy dijon około 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Fasolkę szparagową płuczemy i wkładamy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy... wiecej

Czytaj dalej

Lody waniliowe z migdałami i sosem pomarańczowym

Przez: | 2 komentarze | W: Styczeń 15, 2013 | Kategoria: Desery

Do sporządzenia tego prostego ale niezwykle eleganckiego deseru potrzebne będą: 6 gałek lodów waniliowych (trzy na porcję) garść płatków migdałowych skórka z 1/3 pomarańczy mięta do dekoracji 5 łyżek sosu pomarańczowego (przygotowanie patrz zakładka sosy)   Skórkę z pomarańczy (pozbawioną wcześniej białej błony) kroimy w drobne paseczki. Do pucharków porcjujemy lody... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress