Wszystkie przepisy wnatka pietruszki

Naleśniki gryczane z farszem mięsno – warzywnym

Średnia ocena: (5 / 5)

Naleśniki o ile zrobimy je z mąki innej niż pszenna oczyszczona (czyli najbardziej jak można ...

Czytaj dalej

Farfalle z domowym pesto i suszonymi pomidorami

Przez: | 1 Komentarz | W: Październik 2, 2013 | Kategoria: Makarony

Makaron pełnoziarnisty – właściwości Makarony są źródłem węglowodanów – czyli energii potrzebnej naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Wybierając makarony starajmy się aby były one z mąki z pełnego przemiału – takie makarony stanowią cenne źródło błonnika, witamin oraz złożonych węglowodanów, dłużej spalanych przez nasz organizm dzięki czemu  dłużej czujemy się... wiecej

Czytaj dalej

Jak zrobić domowe pesto ??

Przez: | 2 komentarze | W: Październik 1, 2013 | Kategoria: Makarony, Sosy, To warto wiedzieć !

DOMOWE PESTO   Domowe pesto w przygotowaniu w zasadzie jest bardzo proste – wszystkie składniki miksujemy i gotowe. Tradycyjne pesto włoskie sporządzane jest z orzechów piniowych, czosnku, bazylii i oliwy extra vergine. Niektóre ze składników bywają trudno dostępne lub nie najtańsze, dlatego można poniższy przepis dowolnie modyfikować jest tylko jedna... wiecej

Czytaj dalej

Surówka z białej rzepy z kiszonym ogórkiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Wrzesień 20, 2013 | Kategoria: Sałatki

Surówka z białej rzepy – składniki 200 g białej rzepy 3 średnie ogórki kiszone 6 oliwek 4 pomidorki koktajlowe 1/2 pęczka natki pietruszki sok z 1/2 cytryny pieprz świeżo zmielony Podane proporcje wystarcza do przygotowania surówki dla 4 osób.   Surówka z białej rzepy – przygotowanie Rzepę obieramy i kroimy... wiecej

Czytaj dalej

Chleb w jajku w mące orzechowej z wędzonym łososiem

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 15, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Zapewne każdy z was w swoim dzieciństwie jadał odsmażany przez mamę czy babcię czerstwy chleb w jajku. Nawet obecnie jest to jeden ze sposobów na unikanie marnowania żywności, z czym zapewne boryka się wiele rodzin. Jeśli do takiego śniadania dodamy owoc lub warzywo to stanie się ono świetnym, pełnowartościowym śniadaniem... wiecej

Czytaj dalej

Kurczak pieczony z kolorowym pieprzem

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 3, 2013 | Kategoria: Dania mięsne

Do sporządzenia dania potrzebne będą: 4 podudzia z kurczaka 8 średniej wielkości ziemniaków 200 ml bulionu 2 średnie marchewki 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy garść kolorowego pieprzu 1/2 pęczka natki pietruszki Podudzia dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.  Do tego przepisu najlepsze są podudzia pozbawione kości. Aby to uczynić należy każde podudzie... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress