Wszystkie przepisy woliwa

Spaghetti z domowym pesto ze świeżych pomidorów

Przez: | 0 Komentarz | W: Maj 31, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotowania dania potrzebne będą: 300 g makaronu spaghetti 1 cebula dymka ze szczypiorem 1 ząbek czosnku 2 średnie pomidory świeża lub suszona bazylia 20 g startego parmezanu 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony pieprz Podane składniki wystarczą do przygotowania dania dla 2 osób. Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z fasolki szparagowej z migdałami

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 15, 2013 | Kategoria: Sałatki

Do sporządzenia sałatki potrzebne będą: 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 garść płatków migdałowych 6 pomidorków cherry Do przygotowania sosu potrzebne będą: 1 główka czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżeczka musztardy dijon około 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Fasolkę szparagową płuczemy i wkładamy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy... wiecej

Czytaj dalej

Sos miodowo-cytrynowy

Przez: | 3 komentarze | W: Styczeń 15, 2013 | Kategoria: Sosy

Do sporządzenia sosu potrzebne będą: 2 łyżki miodu sok wyciśnięty z dwóch cytryn skórka otarta z 1/2 cytryny 4 łyżki oliwy sol, pieprz do smaku Miód podgrzewamy aby uzyskał płynną konsystencję i łączymy z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn. Dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny. Całość miksujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Jeżeli sos wyszedł... wiecej

Czytaj dalej

Trzykolorowe risotto z serem cheddar, wędzonym łososiem i pomidorami

Przez: | 1 Komentarz | W: Styczeń 8, 2013 | Kategoria: Dania jednogarnkowe

Sporządzając risotto pamiętajmy o kilku ważnych zasadach koniecznych by osiągnąć idealne risotto: 1. Dobór dobrego gatunku ryżu na risotto ( carnaroli, arborio lub vialone nano) 2. Wino i bulion dodawane do risotta nie mogą być zimne gdyż w ten sposób zahartujemy ryż i nie zmięknie. 3. Wino dodajemy tuż po... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress