Wszystkie przepisy wpieczarki

Zielona sałatka z brokułem, rukolą, szczypiorkiem i pieczarkami

Przez: | 0 Komentarz | W: 15 maja, 2013 | Kategoria: Sałatki

Warzywa zielone swój piękny kolor zawdzięczają chlorofilowi – zielonemu pigmentowi roślinnemu, który pochłania energię słoneczną i w procesie fotosyntezy przekształca ją w energię chemiczną co w dalszych przemianach prowadzi do powstania węglowodanów. Główną z zalet chlorofilu jest jego oczyszczające działanie na organizm człowieka zwłaszcza na wątrobę i jelita.  Neutralizuje także... wiecej

Czytaj dalej

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Przez: | 1 Komentarz | W: 13 kwietnia, 2013 | Kategoria: Dania mięsne, Przystawki i przekąski

Tatar wołowy – befsztyk tatarski Tatar z polędwicy wołowej nazywany inaczej befsztykiem tatarskim jest najpopularniejszą na świecie  przystawką z surowej wołowiny, dorównuje mu jedynie carpaccio. Tatar świetnie komponuje się z korniszonami, cebulą i marynowanymi grzybami oraz surowym żółtkiem – to nieodłączne elementy tej przystawki. Przy kieliszku wysokoprocentowego alkoholu jest niezrównanym... wiecej

Czytaj dalej

Bazyliowa tarta z pieczarkami, cukinią i parmezanem

Przez: | 3 komentarze | W: 7 kwietnia, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Bazyliowa tarta z pieczarkami – SKŁADNIKI SPÓD DO TARTY 300 g mąki 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka bazylii 50 ml mleka NADZIENIE 250 g pieczarek 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 60 g parmezanu 150 ml śmietany 30% sol, pieprz Podane proporcje wystarczą do przygotowania dania dla około... wiecej

Czytaj dalej

Boeuf strogonow

Przez: | 6 komentarzy | W: 22 marca, 2013 | Kategoria: Dania mięsne

Boeuf strogonow czy też beef strogonoff – bo obie wersje są poprawne, to nic innego jak jednogarnkowe danie z polędwicą wołową, pokrojoną w cienkie paski, w roli głównej. Pytanie o pochodzenie dania przysparza małego kłopotu gdyż boeuf strogonow został po raz pierwszy przyrządzony w XIX w. na dworze rosyjskiego hrabiego... wiecej

Czytaj dalej

Zapiekanka z pieczarkami

Przez: | 3 komentarze | W: 20 lutego, 2013 | Kategoria: Fast-food

Do przygotowania zapiekanki potrzebne będą: 2 bagietki 250 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy majeranek 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Zapiekanka z pieczarkami – przygotowanie Cebule obieramy i płuczemy a następnie kroimy w pół piórka. Pieczarki dokładnie myjemy... wiecej

Czytaj dalej

Penne z pieczarkami i suszonymi pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: 22 stycznia, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotowania tej wersji makaronu potrzebne będą: 250 g makaronu penne 200 g szynki wieprzowej lub łopatki 200 g pieczarek 1/2 słoiczka suszonych pomidorów garść startego parmezanu bazylia słodka papryka sól, pieprz do smaku Szynkę wieprzową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Gdy będzie gotowa wyjmujemy z wody i odstawiamy do... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress