Wszystkie przepisy wpieczywo

Jajko w koszulce na grzance

Przez: | 1 Komentarz | W: 20 czerwca, 2014 | Kategoria: Śniadania

Jajko w koszulce na grzance Jajko w koszulce zwane również jajkiem  poszetowym ( w języku francuskim pocher znaczy gotować powoli) to dobra propozycja na  lekkie śniadanie. Jeśli takie jajko podamy na ciemnym pieczywie i np. z pomidorem lub innym warzywem będzie to nie tylko lekkie ale również  pełnowartościowe śniadanie. Jajko w koszulce na grzance – składniki... wiecej

Czytaj dalej

Pieczywo domowe kontra sklepowe

Przez: | 2 komentarze | W: 11 maja, 2014 | Kategoria: To warto wiedzieć !

Pieczywo domowe kontra sklepowe Zakup prawdziwego, przypominającego te babcine, domowe pieczywo, dodatkowo w rozsądnej cenie  coraz częściej  graniczy z cudem. Piekarnie oferują przeróżny asortyment wypieków – od mini bułeczek po kilkanaście gatunków chleba. Niestety cena za sztukę bywa zabójcza a po powrocie do domu często okazuję się że zamiast bułki... wiecej

Czytaj dalej

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Przez: | 1 Komentarz | W: 13 kwietnia, 2013 | Kategoria: Dania mięsne, Przystawki i przekąski

Tatar wołowy – befsztyk tatarski Tatar z polędwicy wołowej nazywany inaczej befsztykiem tatarskim jest najpopularniejszą na świecie  przystawką z surowej wołowiny, dorównuje mu jedynie carpaccio. Tatar świetnie komponuje się z korniszonami, cebulą i marynowanymi grzybami oraz surowym żółtkiem – to nieodłączne elementy tej przystawki. Przy kieliszku wysokoprocentowego alkoholu jest niezrównanym... wiecej

Czytaj dalej

Chleb w jajku w mące orzechowej z wędzonym łososiem

Przez: | 0 Komentarz | W: 15 lutego, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Zapewne każdy z was w swoim dzieciństwie jadał odsmażany przez mamę czy babcię czerstwy chleb w jajku. Nawet obecnie jest to jeden ze sposobów na unikanie marnowania żywności, z czym zapewne boryka się wiele rodzin. Jeśli do takiego śniadania dodamy owoc lub warzywo to stanie się ono świetnym, pełnowartościowym śniadaniem... wiecej

Czytaj dalej

Włoska bruschetta z bazylią i pomidorami

Przez: | 3 komentarze | W: 29 stycznia, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Włoska bruschetta z bazylią i pomidorami Bruschetta jest tradycyjną włoską przystawką którą można serwować zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie sprawdza się jako danie śniadaniowe bądź kolacyjne lub dodatek do zup, chociaż tak naprawdę bruschetta jest jedną z najpopularniejszych włoskich przystawek (tzw. antipasti). Tradycyjna składa się z pszennego... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress