Wszystkie przepisy wpierogi

Pierogi z kapustą i grzybami

Przez: | 2 komentarze | W: Grudzień 9, 2015 | Kategoria: Dania mączne, Menu Wigilijne

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami to tradycyjne danie mączne które, tu zaryzykuję stwierdzenie, goszczą na prawie każdym stole wigilijnym Polaków. Ja praktykuję sporządzanie pierogów z mąki pełnoziarnistej – bogatej w błonnik i minerały, a serwuję je prosto z wody – NIE smażone! Dzięki czemu są... wiecej

Czytaj dalej

Pełnoziarniste pierogi z mięsem i cukinią

Średnia ocena: (5 / 5)

Pełnoziarniste pierogi z mięsem i z cukinią Pierogi to wręcz “kultowe” danie do tego stopnia ...

Czytaj dalej

Pierogi z mąki pełnoziarnistej z dynią, rozmarynem i olejem sezamowym

Przez: | 2 komentarze | W: Październik 29, 2013 | Kategoria: Dania mączne, Menu Wigilijne

Pierogi z mąki pełnoziarnistej z dynią, rozmarynem i olejem sezamowym Ta wersja pierogów jest jedną z moich ulubionych jesiennych potraw, do tego w zdrowszym wydaniu. Mąkę białą, oczyszczoną zastąpiłam mąką pełnoziarnistą. Dodatek ziół (rozmaryn, bazylia) oraz papryki i czosnku wspomoże nasz układ trawienny oraz nada fantastycznego smaku i aromatu pierogom.... wiecej

Czytaj dalej

Pierogi ze szpinakiem z pełnoziarnistej mąki z herbatą Pu-erh

Przez: | 2 komentarze | W: Maj 9, 2013 | Kategoria: Dania mączne, Menu Wigilijne

Pierogi z mąki pełnoziarnistej ze szpinakiem to świetna propozycja zdrowego dania obiadowego. Gotowane pierogi są lekkie, a bogata w błonnik mąka sprawi, że nasz organizm szybko je strawi i nie obciąży przewodu pokarmowego. Dodatek do ciasta naparu z herbaty Pu-erh nada ciastu ładnego brązowo-pomarańczowego koloru oraz wspomoże dodatkowo naszą przemianę... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress