Wszystkie przepisy wprzekąski

Zapiekane morele z orzechami i serem pleśniowym

Przez: | 0 Komentarz | W: 1 lipca, 2014 | Kategoria: Desery, Przystawki i przekąski

Zapiekane morele – PRZEPIS Pieczone owoce to modny sposób na urozmaicenie codziennego menu, w dodatku to zdrowa porcja antyoksydantów. Dzisiejsza propozycja – zapiekane morele z karmelizowanymi orzechami z serem pleśniowym (lazur)  to bardzo wykwintna przystawka podawana na ciepło. Jestem pewna, że osoby które teoretycznie nie lubią sera pleśniowego po tym... wiecej

Czytaj dalej

Bananowe muffiny z rukolą i słonecznikiem

Przez: | 4 komentarze | W: 28 sierpnia, 2013 | Kategoria: Desery

Bananowe muffiny z rukolą i słonecznikiem ( WYTRAWNE MUFFINY) Rukola to jedna z sałat, która nadaje się do obróbki termicznej. W połączeniu z bananami i słonecznikiem uzyskamy zdrową, pozbawioną cukru przekąskę. Delikatnej słodyczy wypiekowi nadadzą banany, a smak wyostrzy rukola. Muffiny świetnie smakują same, ale można jeść je na słodko... wiecej

Czytaj dalej

Grzanki z suszonym pomidorem i kiszonym ogórkiem

Przez: | 0 Komentarz | W: 4 lipca, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Do przygotowania grzanek potrzebne będą: 6-8 kromek razowego pieczywa 20-30 g sera żółtego np. mozzarella 1 duży ogórek kiszony lub małosolny, w zależności od upodobań:) 10 – 15 g suszonych pomidorów z zalewy 1 mały świeży pomidor kilka liści świeżej bazylii pieprz Podane proporcje wystarczą do przygotowania około 6-8 grzanek... wiecej

Czytaj dalej

Bruschetta z pastą z sera grana padano z orzechami włoskimi, podana z wędzonym łososiem

Przez: | 2 komentarze | W: 3 kwietnia, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Do przygotowania bruschetty potrzebne będą: 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa 25 g orzechów włoskich 35 g sera grana padano 80 g wędzonego łososia 4 gałązki melisy 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 1/3 łyżeczki musztardy dijon pieprz 4 pomidory koktajlowe Podane składniki wystarczą do przygotowania przystawki dla 4 osób Włoska... wiecej

Czytaj dalej

Bazyliowe faworki na słono

Przez: | 1 Komentarz | W: 22 stycznia, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Tłusty czwartek

Bazyliowe faworki na słono

Bazyliowe faworki na słono – składniki: 200 g mąki 10 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka spirytusu 1 łyżka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki soli smalec do smażenia Bazyliowe faworki na słono – przygotowanie Masło ucieramy z żółtkami. Do utartej masy dodajemy przesianą mąkę, śmietanę, łyżkę suszonej bazylii sól i... wiecej

Czytaj dalej

Tatar ze śledzia ze śliwką, na liściu sałaty

Przez: | 0 Komentarz | W: 4 stycznia, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Tatar ze śledzia na liściu sałaty Tatar ze śledzia ze śliwką, na liściu sałaty – Przepis na tę przekąskę stworzyłam z myślą o imprezach karnawałowych, na których coraz większą popularnością cieszą się przekąski koktajlowe, czyli takie do których nie potrzebne są nam sztućce. Chwytamy tatara na liściu sałaty i pędzimy się... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress