Wszystkie przepisy wprzystawki zimne

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Przez: | 1 Komentarz | W: Kwiecień 13, 2013 | Kategoria: Dania mięsne, Przystawki i przekąski

Tatar wołowy – befsztyk tatarski Tatar z polędwicy wołowej nazywany inaczej befsztykiem tatarskim jest najpopularniejszą na świecie  przystawką z surowej wołowiny, dorównuje mu jedynie carpaccio. Tatar świetnie komponuje się z korniszonami, cebulą i marynowanymi grzybami oraz surowym żółtkiem – to nieodłączne elementy tej przystawki. Przy kieliszku wysokoprocentowego alkoholu jest niezrównanym... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka na rukoli z parmezanem i pomidorkami cherry

Przez: | 0 Komentarz | W: Grudzień 14, 2012 | Kategoria: Menu Wigilijne, Sałatki

Sałatka rukola parmezan pomidorki cherry – składniki: 3 garście rukoli 1 opakowanie pomidorków cherry 100 g oliwek czarnych 150 g startego parmezanu 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek (extra virgin) pieprz do smaku Przygotowanie  Czosnek drobno siekamy i łączymy z oliwą. Odstawiamy do lodówki aby “oliwa przeszła” aromatem i... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress