Wszystkie przepisy wprzystawki

Zapiekane morele z orzechami i serem pleśniowym

Przez: | 0 Komentarz | W: Lipiec 1, 2014 | Kategoria: Desery, Przystawki i przekąski

Zapiekane morele – PRZEPIS Pieczone owoce to modny sposób na urozmaicenie codziennego menu, w dodatku to zdrowa porcja antyoksydantów. Dzisiejsza propozycja – zapiekane morele z karmelizowanymi orzechami z serem pleśniowym (lazur)  to bardzo wykwintna przystawka podawana na ciepło. Jestem pewna, że osoby które teoretycznie nie lubią sera pleśniowego po tym... wiecej

Czytaj dalej

Pieczone pomidory faszerowane fetą, bazylią i chrzanem

Przez: | 4 komentarze | W: Styczeń 2, 2014 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Przystawki i przekąski, Śniadania

Pieczone pomidory faszerowane fetą, bazylią i chrzanem

Pomidory w technologii gastronomicznej zajmują stosunkowo wysokie miejsce. Oprócz dużej przydatności kulinarnej (zupy, sałatki, przystawki zimne i gorące) są cennym żywieniowo produktem. Tu warto zwrócić uwagę na LIKOPEN – składnik o silnym działaniu przeciw utleniającym, którego przyswajalność zwiększa się pod wpływem działania temperatury. PIECZONE POMIDORY – składniki: 2 pomidory 1/2 małej... wiecej

Czytaj dalej

Sałatka z pieczonym w folii łososiem, jajkiem i sosem czosnkowo-koperkowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Wrzesień 16, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Menu Wigilijne, Sałatki

Sałatki to dania które łatwo i szybko są w stanie wzbogacić nasz organizm w cenne witaminy i minerały. Wystarczy trochę świeżych warzyw, odpowiedni sos (do tego przepisu wybrałam dietetyczny sos czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu naturalnego) oraz dodatek białkowy (ser, ryba lub jajko) które nasycą na dłużej dzięki czemu to  lekkie... wiecej

Czytaj dalej

Bruschetta z pastą z sera grana padano z orzechami włoskimi, podana z wędzonym łososiem

Przez: | 2 komentarze | W: Kwiecień 3, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Do przygotowania bruschetty potrzebne będą: 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa 25 g orzechów włoskich 35 g sera grana padano 80 g wędzonego łososia 4 gałązki melisy 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 1/3 łyżeczki musztardy dijon pieprz 4 pomidory koktajlowe Podane składniki wystarczą do przygotowania przystawki dla 4 osób Włoska... wiecej

Czytaj dalej

Razowe grzanki z cukinią

Przez: | 0 Komentarz | W: Marzec 1, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Do przygotowania grzanek potrzebne będą: 6 kromek razowego pieczywa 6 cienkich plastrów cukinii 50 g sera (gouda, edamski) 1 łyżka oliwy z oliwek Z kromek razowego chleba przy pomocy szklanki wycinamy okręgi. Każdy z nich skrapiamy oliwą z oliwek. Na każdej kromce skropionej oliwą układamy dwie połówki plastra cukinii. Kromki... wiecej

Czytaj dalej

Tatar z łososia

Przez: | 0 Komentarz | W: Luty 20, 2013 | Kategoria: Menu Wigilijne, Przystawki i przekąski

Tatar z łososia

TATAR Z ŁOSOSIA Tatar z łososia to świetna, zdrowa przystawka. Łosoś – mega dawka kwasów omega-3 + warzywa to idealna alternatywa dla osób na diecie oraz tych dbających o racjonalne odżywianie. Ważną rzeczą przy sporządzaniu przystawek z surowych ryb i mięsa jest absolutne zachowanie higieny oraz użycie jak najlepszej jakości... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress