Wszystkie przepisy wrzeżucha

Rzeżucha – Wielkanocna mała wielka roślina

Przez: | 0 Komentarz | W: Kwiecień 9, 2014 | Kategoria: Menu Wielkanocne, To warto wiedzieć !

RZEŻUCHA – informacje ogólne Rzeżucha jest niewielką rośliną najczęściej wysiewaną na początku wiosny, tuż przed Wielkanocą, stąd właśnie zaczęto kojarzyć ją właśnie z tym świętem, stała się obok jajek i żurku kolejnym jego symbolem. Rzeżucha oprócz estetycznego, dekoracyjnego wyglądu posiada również dużo prozdrowotnych właściwości. Oto niektóre z nich: 1. Rzeżucha... wiecej

Czytaj dalej

Klasyczna sałatka caprese

Przez: | 2 komentarze | W: Kwiecień 26, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Sałatki

Sałatka caprese to rdzennie włoska przystawka której głównym składnikiem są pomidory i ser mozzarella. Mimo głównych składników danie to nie może obejść się bez oliwy extra vergine i bazylii. Często praktykowane jest dodawanie oliwek oraz rukoli. Danie to podbiło świat swoją delikatnością i wyrafinowanym połączeniem prostych smaków. Caprese do dietetyczna... wiecej

Czytaj dalej

Omlet ze szpinakiem i pomidorami

Przez: | 0 Komentarz | W: Kwiecień 9, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Omlet ze szpinakiem to świetna propozycja lekkiego i pożywnego śniadania. Dodatek bazylii – która ma m.in. działanie łagodzące wzdęcia sprawia, że nasz żołądek lekko znosi proces smażenia. W dodatku dodając warzywa do omletu wzbogacamy nasz jadłospis w witaminy oraz  sole mineralne zawarte w świeżym szpinaku, pomidorach i rzeżusze. Do przygotowania... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress