Wszystkie przepisy wser

Pyszne śniadanie dla dwojga

Przez: | 3 komentarze | W: Luty 24, 2014 | Kategoria: Śniadania

Pyszne śniadanie dla dwojga z jajkiem w roli głównej Ten przepis króluje w naszej póki co dwuosobowej rodzinie:) w każdy weekend. Robi go się bardzo szybko, a smakuje nieziemsko. I nawet kuchenny laik poradzi sobie z jego przygotowaniem:) Polecam – jest pysznie !!! Składniki  2 jajka 4 plastry boczku (podwędzanego)... wiecej

Czytaj dalej

Ziemniaki zapiekane serem z szynką i szpinakiem

Przez: | 3 komentarze | W: Kwiecień 23, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Ziemniaki zapiekane serem – składniki 2 duże ziemniaki 70 g chudej szynki (gotowana lub parzona) 30 g sera żółtego (mozzarella) 15 g świeżych liści szpinaku 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki oliwy pieprz do smaku szczypta soli Podane składniki wystarczą do przygotowania przekąski dla 2-4 osób. Z jednego ziemniaka otrzymamy... wiecej

Czytaj dalej

Pizza calzone z kurczakiem

Przez: | 5 komentarzy | W: Marzec 10, 2013 | Kategoria: Fast-food

Pizza calzone to nic innego jak pizza w kształcie dużego pieroga, wypełnionego serem i farszem. W doborze farszu można wykazać dowolność, należy jednak zwrócić uwagę aby dodatki nie były płynne (poza sosem). Zbyt duża ilość wody może spowodować rozklejenie się calzone. Do przygotowania pizzy calzone potrzebne będą: CIASTO: 1 kg... wiecej

Czytaj dalej

Razowe grzanki z cukinią

Przez: | 0 Komentarz | W: Marzec 1, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski, Śniadania

Do przygotowania grzanek potrzebne będą: 6 kromek razowego pieczywa 6 cienkich plastrów cukinii 50 g sera (gouda, edamski) 1 łyżka oliwy z oliwek Z kromek razowego chleba przy pomocy szklanki wycinamy okręgi. Każdy z nich skrapiamy oliwą z oliwek. Na każdej kromce skropionej oliwą układamy dwie połówki plastra cukinii. Kromki... wiecej

Czytaj dalej

Czosnkowe grzanki na żytnim chlebie

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 6, 2013 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Do sporządzenia grzanek potrzebne będą: 6 kromek żytniego chleba 100 g sera gouda lub edamskiego 1/3 kostki masła 3 ząbki czosnku bazylia sól do smaku Do masła (wyjętego wcześniej z lodówki, tak by było miekkie) dodajemy drobno posiekany czosnek, łyżkę suszonej bazylii i sól. Dokładnie mieszamy. Kromki żytniego pieczywa układamy... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress