Wszystkie przepisy wśmietana

Placki ziemniaczane

Przez: | 6 komentarzy | W: Czerwiec 22, 2014 | Kategoria: Przystawki i przekąski

Placki ziemniaczane rosti Fenomenem tych placków są starte na średnich oczkach tarki jarzynowej ziemniaki, kojarzone ze szwajcarskimi plackami rosti właśnie ze względu na sposób rozdrobnienia ziemniaków. Tradycyjne rosti to duży ziemniaczany placek z reguły sporządzany z podgotowanych i startych na dużych lub średnich oczkach ziemniaków z dodatkami. Masa na placki z... wiecej

Czytaj dalej
pascha wielkanocna

Wielkanocna pascha z musem z suszonych śliwek

Średnia ocena: (0 / 5)

WIELKANOCNA PASCHA Pascha to deser nieodłącznie kojarzony z Wielkanocą – stąd sama jej nazwa – ...

Czytaj dalej

Pieczony łosoś w sosie cytrynowo – imbirowym

Przez: | 1 Komentarz | W: Luty 19, 2013 | Kategoria: Dania rybne

Łosoś to bogate źródło pełnowartościowego białka, niezwykle cenych z żywieniowego punktu widzenia kwasów omega-3 oraz minerałów. Na całym świecie doceniany za swoje walory smakowe jako najczęściej przygotowywana ryba. Świetnie sprawdza się jako przystawka, danie glówne, dodatek do sałatek oraz zup. Do przygotowania mojej propozycji łososia potrzebne będą: 200 g surowego... wiecej

Czytaj dalej

Pomarańczowy sos deserowy

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 15, 2013 | Kategoria: Sosy

Do sporządzenia sosu potrzebne będą: 1 łyżka masła 2 łyżki miodu sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 100 ml śmietany 30% szczypta curry 1 łyżka octu balsamicznegp 1 łyżka wódki bądź spirytusu Do rondla wkładamy łyżkę masła, gdy się rozpuści dokładamy 2 łyżki miodu i energicznie... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress