Wszystkie przepisy wsos

Sos tatarski

Przez: | 0 Komentarz | W: Marzec 6, 2013 | Kategoria: Menu Wielkanocne, Sosy

Sos tatarski to świetny dodatek do jaj na twardo, mięsnych i rybnych rolad na zimno oraz wędlin.  Do sporządzenia sosu potrzebne będą: około 6 marynowanych grzybów (kurki, borowiki lub pieczarki) 1 mała cebula biała (mogą być dwie dymki) 2-3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1/3 pęczka szczypioru 2 łyżki jogurtu... wiecej

Czytaj dalej

Lody waniliowe z migdałami i sosem pomarańczowym

Przez: | 2 komentarze | W: Styczeń 15, 2013 | Kategoria: Desery

Do sporządzenia tego prostego ale niezwykle eleganckiego deseru potrzebne będą: 6 gałek lodów waniliowych (trzy na porcję) garść płatków migdałowych skórka z 1/3 pomarańczy mięta do dekoracji 5 łyżek sosu pomarańczowego (przygotowanie patrz zakładka sosy)   Skórkę z pomarańczy (pozbawioną wcześniej białej błony) kroimy w drobne paseczki. Do pucharków porcjujemy lody... wiecej

Czytaj dalej

Sos miodowo-cytrynowy

Przez: | 3 komentarze | W: Styczeń 15, 2013 | Kategoria: Sosy

Do sporządzenia sosu potrzebne będą: 2 łyżki miodu sok wyciśnięty z dwóch cytryn skórka otarta z 1/2 cytryny 4 łyżki oliwy sol, pieprz do smaku Miód podgrzewamy aby uzyskał płynną konsystencję i łączymy z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn. Dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny. Całość miksujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Jeżeli sos wyszedł... wiecej

Czytaj dalej

Sos czosnkowy

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 6, 2013 | Kategoria: Sosy

SOS CZOSNKOWY Sos czosnkowy szczególnie polecam do ryb oraz białych mięs na zimno. Świetnie sprawdza się również jako składnik sałatek oraz dodatek do grzanek czy pizzy. W przygotowaniu jest bardzo prosty. Zapewniam, że jeśli zrobicie ten sos w domu chociaż raz na prawdziwym jogurcie z dodatkiem  samych naturalnych składników (czosnek,... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress