Wszystkie przepisy wsos
Lody waniliowe z migdałami i sosem pomarańczowym
Do sporządzenia tego prostego ale niezwykle eleganckiego deseru potrzebne będą: 6 gałek lodów waniliowych (trzy na porcję) garść płatków migdałowych skórka z 1/3 pomarańczy mięta do dekoracji 5 łyżek sosu pomarańczowego (przygotowanie patrz zakładka sosy) Skórkę z pomarańczy (pozbawioną wcześniej białej błony) kroimy w drobne paseczki. Do pucharków porcjujemy lody... wiecej
Czytaj dalejSos miodowo-cytrynowy
Do sporządzenia sosu potrzebne będą: 2 łyżki miodu sok wyciśnięty z dwóch cytryn skórka otarta z 1/2 cytryny 4 łyżki oliwy sol, pieprz do smaku Miód podgrzewamy aby uzyskał płynną konsystencję i łączymy z sokiem wyciśniętym z dwóch cytryn. Dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny. Całość miksujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Jeżeli sos wyszedł... wiecej
Czytaj dalejSos czosnkowy
SOS CZOSNKOWY Sos czosnkowy szczególnie polecam do ryb oraz białych mięs na zimno. Świetnie sprawdza się również jako składnik sałatek oraz dodatek do grzanek czy pizzy. W przygotowaniu jest bardzo prosty. Zapewniam, że jeśli zrobicie ten sos w domu chociaż raz na prawdziwym jogurcie z dodatkiem samych naturalnych składników (czosnek,... wiecej
Czytaj dalej