Wszystkie przepisy wspaghetti

Rodzaje makaronów – włoska pasta

Przez: | 2 komentarze | W: Czerwiec 6, 2014 | Kategoria: Makarony, To warto wiedzieć !

Różne gatunki pasty włoskiej

Pasta po włosku znaczy makaron. To właśnie z Włoch wywodzą się kochane przez wszystkich makarony. Tak jak Francja nieodłącznie kojarzy się z Winem tak kuchnia śródziemnomorska do której niewątpliwie zalicza się kuchnia włoska słynie z makaronów (pasty).  Wśród nich znajdziemy nitki, świdry, muszelki, gwiazdki, kokardy i wiele, wiele innych – a... wiecej

Czytaj dalej

Razowe spaghetti z łososiem, rukolą i pomidorowym pesto

Przez: | 1 Komentarz | W: Wrzesień 4, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotowania tej propozycji makaronu potrzebne będą: 200 g razowego spaghetti 300 g surowego łososia 150 g czerwonego pesto 50 g suszonych pomidorów 2 garście rukoli kilka ziaren zielonego pieprzu Podane proporcje wystarczą do przygotowania dania dla 2 osób Makaron gotujemy na wolnym ogniu, od zagotowania wody około 10-15 minut,... wiecej

Czytaj dalej

Aromatyczne spaghetti z kurkami

Przez: | 0 Komentarz | W: Lipiec 16, 2013 | Kategoria: Makarony

Kurki (prawdziwa nazwa to pieprznik jadalny) ostatnimi czasy przeżywają renesans w kuchni i to nie dlatego, że właśnie rozpoczął się na nie sezon. Bardziej dlatego, że są bardzo smacznym szlachetnym grzybem. Udowodniono również, że grzyby te posiadają wiele cennych z żywieniowego punktu widzenia właściwości. W wielu kulturach grzyby od dawien... wiecej

Czytaj dalej

Spaghetti z domowym pesto ze świeżych pomidorów

Przez: | 0 Komentarz | W: Maj 31, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotowania dania potrzebne będą: 300 g makaronu spaghetti 1 cebula dymka ze szczypiorem 1 ząbek czosnku 2 średnie pomidory świeża lub suszona bazylia 20 g startego parmezanu 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony pieprz Podane składniki wystarczą do przygotowania dania dla 2 osób. Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie... wiecej

Czytaj dalej

Spaghetti z kalmarami i pomidorkami cherry

Przez: | 0 Komentarz | W: Styczeń 29, 2013 | Kategoria: Makarony

Do przygotwania dania potrzebne będą: 250 g spaghetti razowego 150 g pomidorków cherry 200 g kalmarów (w krążkach) 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka szczypioru 20 g parmezanu (do posypania) oliwa z oliwek pieprz, sól bazylia odrobina przyprawy do ryb Z podanych składników sporządzimy danie dla 3 osób Kalmary rozmrażamy w... wiecej

Czytaj dalej

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress