Wszystkie przepisy wzapiekanie
Terminologia kulinarna
Przez: JUSTYNA SZYMAŃSKA | 1 Komentarz | W: 7 lipca, 2013 | Kategoria: To warto wiedzieć !
Terminologia kulinarna Aby “poruszać się po kuchni” dobrze jest znać kilka podstawowych terminów stosowanych w gastronomii, dotyczących sposobu obróbki surowca oraz przygotowywania potraw. Najważniejsze z nich przedstawiam poniżej. Patroszenie Często zwane również oprawianiem. Polega na usuwaniu wnętrzności z ubitego zwierzęcia ( ryb, zwierzęta hodowlane, dziczyzna) Szpikowanie Polega na umieszczeniu w... wiecej
Czytaj dalejZobacz również
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
-
Domowy chleb razowy
(4.7 / 5)
-
Domowe Raffaello z kaszą jaglaną
(5 / 5)
-
Spaghetti bolognese – pełnoziarniste
(0 / 5)
Najnowsze wpisy
- Belona – morska ryba o zielonym kręgu
- Belona z cytrynowym pieprzem pieczona w folii
- Muszle makaronowe (conchiglioni) z farszem mięsnym, sosem chrzanowym i mozzarellą
- Tagliatelle z kurczakiem, parmezanem i suszonymi pomidorami
- Roladki z pstrąga z cukinią i pleśniowym serem
- Leanne Cooper “Jedz inaczej” – recenzja książki
Kategorie
- Artykuły (8)
- Bez kategorii (1)
- Kulinarnie Niebanalnie w mediach (1)
- Menu… (187)
- Dania jednogarnkowe (3)
- Dania mączne (11)
- Dania mięsne (7)
- Dania rybne (10)
- Desery (40)
- Wypieki (5)
- Fast-food (5)
- Makarony (19)
- Menu okolicznościowe (29)
- Menu Wielkanocne (10)
- Menu Wigilijne (17)
- Tłusty czwartek (5)
- Napoje (16)
- Herbaty (9)
- Przystawki i przekąski (31)
- Sałatki (27)
- Śniadania (11)
- Sosy (8)
- Zupy (7)
- Recenzje (2)
- To warto wiedzieć ! (32)
Tagi
Partnerskie blogi
Szanuj moje prawa !!!
Autor: Justyna Szymanska