Sos tatarski

Przez : | 0 Komentarz | On : Marzec 6, 2013 | Kategoria : Menu Wielkanocne, Sosy

Sos tatarski to świetny dodatek do jaj na twardo, mięsnych i rybnych rolad na zimno oraz wędlin. 

Do sporządzenia sosu potrzebne będą:

około 6 marynowanych grzybów (kurki, borowiki lub pieczarki)

1 mała cebula biała (mogą być dwie dymki)

2-3 ogórki konserwowe

2 łyżki majonezu

1/3 pęczka szczypioru

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

sól, pieprz do smaku

Ogórki, cebulę i grzyby (odsączone z zalewy) kroimy w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy z jogurtem naturalnym i majonezem, dodajemy musztardę. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

I gotowe! 😉


Share This Post!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress