Surówka z białej rzepy z kiszonym ogórkiem

Przez : | 0 Komentarz | On : Wrzesień 20, 2013 | Kategoria : Sałatki

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy – składniki

200 g białej rzepy

3 średnie ogórki kiszone

6 oliwek

4 pomidorki koktajlowe

1/2 pęczka natki pietruszki

sok z 1/2 cytryny

pieprz świeżo zmielony

Podane proporcje wystarcza do przygotowania surówki dla 4 osób.

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

 

Surówka z białej rzepy – przygotowanie

Rzepę obieramy i kroimy w cienkie paski typu julienne. W podobny sposób kroimy kiszone ogórki. Natkę, umytą wcześniej, drobno siekamy. W misce łączymy rzepę z ogórkami i natką, skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

Wymieszane dokładnie warzywa porcjujemy na talerze. 

Na wierzchu układamy połówki oliwek i pomidorków koktajlowych.

Surówka ta może stanowić świetny dodatek do dań obiadowych lub przekąskę do spożycia w ciągu dnia.

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

Surówka z białej rzepy

 

 

Share This Post!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress